Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten

Nieuws

Interview met Paulette: koper van penthouse in residentie 't Saspark.

Residentie 't Saspark is een nieuwbouwproject in hartje Aarschot. Paulette ruilde vorig jaar haar woning in Rotselaar met 3 slaapkamers en grote tuin voor een penthouse in residentie ’t Saspark. Op een mistige vrijdagmorgen, 22 februari 2019, ontvangt de goedlachse dame mij samen met haar hondje op het appartement.

Paulette, vanwaar uw keuze om tot de aankoop van dit appartement over te gaan?

Mijn kinderen zijn ondertussen al even het huis uit en de woning met grote tuin in Rotselaar begon te veel onderhoud te vragen. Omdat ik graag van andere zaken in het leven geniet en geen “slaaf” wil zijn van mijn eigen huis en tuin, stond de keuze voor een compactere woningsvorm al een tijdje vast. Voor mij was het vooral belangrijk dat mijn nieuwe woonst beantwoordde aan al mijn eisen: een penthouse met ruim en zuid-gericht terras, hoge plafonds en veel lichtinval. Dit appartement was dus helemaal wat ik zocht. Daarnaast woont mijn beste vriendin ook al een tijdje in Aarschot, wat de keuze extra vereenvoudigde.

Je woont hier nu een tijdje, vertel eens, hoe zijn die eerste maanden u bevallen?

Ik ben nog steeds zeer tevreden met de keuze die ik heb gemaakt. Uiteraard was het zowel voor mij als voor mijn hondje even aanpassen aan de nieuwe locatie en de nieuwe vorm van wonen. Ik genoot echt enorm van mijn tuin in Rotselaar maar dit zuid-gerichte terras heeft me zelfs in februari al enkele leuke dagen bezorgd. Het is een groot voordeel dat ik van ’s morgens tot ’s avonds van de zon op mijn terras kan genieten, het liefst met een bijhorend drankje.

De nieuwbouwappartementen van residentie ‘t Saspark worden op plan verkocht, hoe heb je dat ervaren?

Het is uiteraard altijd moeilijker om iets aan te kopen dat nog niet volledig tastbaar is. Ik ben zelf altijd actief geweest in de interieursector dus misschien dat het daardoor iets gemakkelijker was om het mij in te beelden. Het voordeel aan een nieuwbouwappartement vind ik de vrijheid die men heeft om zélf nog keuzes te maken naar eigen smaak en persoonlijkheid. De keuken, vloeren, keukentegels, badkamertegels,.. ik kon ze allemaal gaan kiezen. Het contact met deze verschillende leveranciers verliep trouwens heel vlot.

Uw appartement ligt naast de spoorweg, is dat een bewuste keuze?

Een bewuste keuze kan ik het niet noemen. Voorlopig maak ik weinig gebruik van het openbaar vervoer maar het kan toekomstgericht zeker handig worden. Zowel de bushalte als het treinstation bevinden zich op een steenworp en je staat zo in Leuven, Brussel,...

Geïnteresseerden stellen zich wel eens de vraag of de spoorweg geen nadeel biedt naar geluidsoverlast toe. Geen betere persoon dan u die mij daar een antwoord op kan bieden. Hoe beleef jij dat?

Het klopt dat ik daar aanvankelijk ook wat schrik voor had maar dat valt best mee. Als ik buiten op mijn terras zit, hoor ik de treinen uiteraard wel passeren maar dat word je snel gewoon. Binnen in het appartement hoor ik er nauwelijks iets van, de manier van isoleren is tegenwoordig natuurlijk vergevorderd.

 

Indien u graag meer info wil over dit project, aarzel dan niet contact op te nemen met Nick Vervoort.  

Per e-mail: nv@artebeau.com
Telefonisch: 0493/89.59.00